Arbetet Efter

Även om världen börjar glömma, så lever människorna kvar i katastrofens område. Vill skriva en liten rapport om vad som sker efter Katastrofen i Messina. Bild nedan direkt ut La Sicilia som visar hur det ser ut idag där jordskredet drog fram. Namnet Ground Zero har lånats av media för att beskriva området.

Järnvägen mellan Catania och Messina är öppen. Vissa skolor utanför har öppnats. Vatten saknas och många hus är fortfarande fyllda av lera. 1037 bor på hotell. Även provisoriska tältsamhällen har byggts upp. Berlusconi håller fast vid sitt löfte om nya hus inom 4-5 månader. Alla rapporter om bygge, jordkondition och annan viktig information insamlas och ett återuppbyggnadsmöte ska hållas i Messina vecka 43. Det sköna med att följa media nu är, att alla skylla-på-dig röster tystnat och koncentrationen på framtiden fått första prioritering.

Källor: La Sicilia, TG5

6 thoughts on “Arbetet Efter

  1. Johanna Siljehagen

    M: tack för länken. Brukar dock vara försiktig med brittisk media när de skriver om Italien. Ska kolla upp denna. Det med afghanistan känns som en vapen-sandlåda. Varför är talibanerna beväpnade hela tiden? Ha en skön dag!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress spam blocked by CleanTalk.