Back in Sicily – first Stop at Teapot Cafe

Teapot Cafe at Via Liberta in Catania has become my favourite lunch stop when in the city. The place is very cosy and much needed in Catania. Sicilian cafes and restaurants are often quite dull cold places, but this one is a very varm welcome place with good food and service. The menu is short with salads, sandwiches and crepes. Always start lunch with an aperol Spritz while waiting for the order to arrive. If in Catania, stop by!

Svenska

Teapot Cafe på Via Liberta i Catania har blivit mitt favorit lunchstopp när i staden. Platsen är mycket mysig och behövs i Catania. Sicilianska kaféer och restauranger är ofta ganska tråkiga kalla platser, men den här är en mycket varm välkommen plats med god mat och service. Menyn är kort med sallader, smörgåsar och crepes. Börja alltid lunchen med en aperol Spritz medan du väntar på att beställningen ska komma. Om i Catania, kila förbi!

LivingInSicilyBlogLivingInSicilyBlogLivingInSicilyBlogLivingInSicilyBlogLivingInSicilyBlog

2 thoughts on “Back in Sicily – first Stop at Teapot Cafe

 1. Hej! Jag, min man och vår son bor just nu på Sicilien i Licata. Vi bor på vår båt i gästhamnen här. Här, som överallt i staden, finns det gatuhundar. Två av dem har visat sig vara extra kontaktsökande och mycket trevliga. De får mat av seglarna och ser friska ut. Häromdagen insjuknaden teaken, Maya, och veterinär tillkallades ( vi skramlade ihop pengar till det). Han trodde hon var förgiftad och tyvärr dog hon trots behandling. Nu är Ben ensam kvar och naturligtvis väldigt olycklig. Han är en erhört vänlig och kärleksfull hund. Tror inte han är särskilt gammal. Vilka raser han har i sig är okänt men han är i labradorstorlek skulle jag säga, möjligtvis något större och lite tunnare i kroppen. Jag kontaktar dig eftersom din blogg kom upp när jag sökte på adoptera gatuhundar på Sicilien. Vi letar efter något sätt att få Ben bortadopterad. Har du möjligtvis någon tips på någon man kontakta i Catania angående detta? Här i Licata verkar det vara svårt. Det är en fattig och nergången stad.
  Tacksam för tips
  Med vänlig hälsning
  Johanna Nygård Esbo på segelbåten Alila i Licata gästhamn

  Reply
  1. Siljehagen

   Post author

   Hej Johanna,
   ber om ursäkt för sent svar, har mycket arbete just nu.
   Mest effektiva sättet är via Facebook att adoptera bort hundar. På Sicilien är de ofta väldigt duktiga med att ta hand om hundar och katter som lever på gatan,
   matar själv 5 stycken just nu. Det bästa så länge är kanske att inhandla ett litet hus till hunden som skydd för regn osv. De kostar inte mycket här på Sicilien.
   Vänligen,
   Johanna

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *