Marina di Ragusa – its amazing beaches

Marina di Ragusa is one of my favourite areas in Sicily. It was here I started my sicilian adventure and opened my activity. I am glad I moved here first, because if I had started even in the place where I live now, I don't think I still would be in Sicily. Reason is that Ragusa area differs from rest of Sicily. It is calmer, more clean and organized, has not been much effected by previous classical "Sicilian Issues" and is always mentioned as the area with highest standard of living in Sicily. I love this place, got a very good start here 2009.

Svenska

Marina di Ragusa är ett av mina favorit områden på Sicilien. Det var här jag började mitt sicilianska äventyr och öppnade min verksamhet. Jag är glad att jag flyttade hit först, för om jag hade börjat även på den plats där jag bor nu, tror jag inte att jag fortfarande skulle vara kvar på Sicilien. Anledningen är att Ragusa området skiljer sig från resten av Sicilien. Det är lugnare, mer rent och organiserat, har inte mycket spår av tidigare klassiska "sicilianska problem" och alltid nämns som området med högsta levnadsstandarden på Sicilien. Jag älskar det här stället, fick en mycket bra start här 2009.

LivingInSicilyLivingInSicilyLivingInSicilyLivingInSicilyLivingInSicily

2 thoughts on “Marina di Ragusa – its amazing beaches

 1. Sabina

  Hej Johanna!
  Jättefin blogg!
  Läste om att du har lite erfarenhet om hundar och Sicilien. Jag ska snart dit för att vandra, klättra osv och undrar om det är svårt att adoptera en hund i Sicilien? Är singel kvinna 29 år och haft hund i Sverige men tänkte att istället för att köpa hund på svensk mark kanske kan hjälpa en hund där?

  Sen när jag ändå skriver. Har du någon vandringsguide-bok att rekommendera eller info från nätet att hämta. Om man vill ta sig fram själv?

  Bästa hälsningar
  /Sabina

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *