"Sagra Della Carruba" i Frigintini

Årets Sagra Della Carruba anordnades i Frigintini 10-11 Oktober. Klart vi styrde kosan dit. Ni som inte vet vad Carruba är, läs detta kortfattade inlägg.

Vi hade hunnit med några småkoppar kaffe innan, så det blev toajakt innan vi gick in på området. Vi fick inte använda restaurangernas toaletter, trots att vi ville betala. Så vi köpte en kopp kaffe var och använde servicen sen. Som att vi var sugna på mer kaffe....:=P

Litet och mysigt. Vi brukar åka in lite tidigare, för det blir så mycket folk vid dessa fester. På så sätt finns det luckor att kunna titta på sakerna ordentligt.

Jag köpte hem Chokladlikör. Var det inte Carruban vi kom hit för?...hm....

Våra fingrar fann ett smakprovsbord för alla sorters kakor med Carruba i.

Vi köpte med oss kakor till Riccaros föräldrar och till hans goa´mormor.

Carrubafyllda Canelloni. För den som tyckte ora basta!, fanns även tre andra traditionella fyllningar att välja på.

Nytt för alla Arancini älskare! Det finns nu Arancini med Carrubasmak. Något sötare i smaken, men riktigt mumsigt. Sicilienare är mycket stolta över sin Carruba och vill gärna blanda in växten i allt ätbart. Inte mig emot....

Foton: Johanna & Riccardo

7 thoughts on “"Sagra Della Carruba" i Frigintini

 1. Pysen73

  Va konstigt att ni inte fick använda toaletten. Enligt lag räknas barer och restauranger som allmän plats och ägarna har inte rätt att neka vem som helst att använda dem (därför skyller många på att de är trasiga när det är festligheter i byn, för att slippa att saker går sönder, det blir smutsigt som bara den osv). I sverige är det tvärtom, där har man full rätt att bara låta sina kunder använda toaletten.

  Reply
 2. Johanna Siljehagen

  Pysen: vi såg väl för ostädade ut..:=) Men efter två kaffe så gick det hur bra som helst.

  Helly: mår ff illa av ALLA provsmakakde kakor..:=)

  H&S: recept kommer….senast imån. Vi ska bara översätta så kan andra intresserade också nappa den.

  Reply
 3. Alexandra

  Det är den nog på sätt och vis, jag vet inte så noga för jag har aldrig gjort den! 🙂 Men jag tyckte det såg ut så om man tittade på bilden; är ju kul om ngting italienskt påminner om en svensk klassiker lixom. Ska kika på receptet nu, spännande!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress spam blocked by CleanTalk.