Har ätit kinamat i en av världens bästa kök. Ja, jag vet…biktar mig här istället för i kyrkan. Hur kunde jag? Jo, för att nu har jag testat pizza, pasta och alla möjliga italienska rätter och ville ha lite omväxling. Kinamaten här är godare än i Sverige för att allt är färskt. Dock serveras inte ris till rätterna, så kom ihåg att beställa vitt ris separat.

Det finns en enda Kinarestaurang här som drivs av ett äkta kinesikt par. De talar italienska men kan inte uttala R i orden. Faktum ä att jag förstår dem mycket bättre än sicilianarna. Dialekterna i Italien skiljer sig mycket. När jag är runtomkring Sicilianare lär jag mig ingen italienska, dialekten är en läspningsform med kapade ord. Tur att jag har italiensk TV!

Klart vi frågade kinesen om alla konstiga saker, bl.a. om han äter hund och katt. Katt äter han inte, men hund är gott: “Madonna, che buono” (=Madonna, vad gott!) Vi fick lära oss att det inte finns speciella heliga djur i Kina, men man äter helst inte Ko. Kon arbetar på åkern hela dagarna, ska dennes tack vara då att du äter upp denne. Nej, nej…hund äter man med denna enkla anledning: Hunden är din vän för att DU rastar, badar och matar den. Men slutar du mata hunden så äter hunden upp dig! “Madonna, che buono” säger hunden då!

Är man sugen på riktigt stark mat ska man åka till Indien. Där finns det så starka kryddor att t.o.m. matoset gör ont att andas in. Fick veta att det finns fyra typer av starka kryddor, dock rekomenderade han italienarna att hålla sig långt borta från dessa (här är maten allt annat än stark):
1) Krydda som du direkt känner är stark och nyser utav, Ögona tåras.
2) Krydda som du sätter i munnen och munnen brinner, men inte inre systemet.
3) Krydda som smakar bra i munnen, men inre systemet börjar brinna efter ett tag.
4) Kommer inte ihåg..?terkommer.